reklama

Recepty podle Jamieho Olivera jen z pěti ingrediencí

Zapečená šafránová rýže

Ingredience

  • 2 červené cibule
  • 2 špetky šafránu 
  • 4 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 4 polévkové lžíce pasty ze sušených rajčat
  • 300 g bílé basmati rýže 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  2. Oloupejte a na jemno nakrájejte červenou cibuli.
  3. Do zapékací mísy dejte jednu polévkovou lžíci olivového oleje, přidejte cibuli a na varné desce ji za vysoké teploty smažte 4 minuty, dokud nebude měkká a sladká.
  4. Mezitím umístěte půlku porce šafránu do 600 ml vařící vody. V míse zalijte zbývající šafrán jednou polévkovou lžící vařící vody, za deset sekund ji zmixujte s jogurtem. 
  5. Zamíchejte rajčatovou pastu, rýži a mořskou sůl a černý pepř do mísy, ve které je už cibule, poté dovnitř vlijte šafránovou vodu a pečte. 
  6. Vařte asi 15 minut nebo do té doby, dokud rýže neabsorbuje všechnu vodu, nenakyne a nebude zlatá a křupavá na povrchu. 
  7. Šafránový jogurt rozprostřete přes rýži a pokapejte olivovým olejem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama