reklama

Tip na zdravou svačinu: Recept na sendviče se šunkou a hráškovým pestem

Luštěniny bychom měli zařazovat do našeho jídelníčku co nejčastěji. Zasytí nás a obsahují velké množství bílkovin a dalších důležitých látek. Přinášíme tip, jak je v kuchyni využít třeba v podobě zdravé svačiny.

Foto: archiv PR

Pokud máte rádi hrášek a nechcete dokola vařit jen kaši nebo hrachovou polévku, zkuste využít tuhle oblíbenou luštěninu jinak.

Přinášíme recept na pyré, jež můžete použít třeba v podobě zdravé svačiny.

Co budete potřebovat

  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • velká hrst lístků bazalky nebo máty
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • bageta nakrájená na plátky
  • plátky výběrové šunky (například Váhala)
  • na dozdobení: rukola a nasekané ředkvičky

Postup

  1. Hrášek spaříme vřelou vodou a necháme okapat.
  2. Vložíme jej do mixéru s ostatními ingrediencemi kromě šunky a bagety. V případě potřeby přidáme trochu vody.
  3. Rozmixujeme, ale ne zcela dohladka, dochutíme solí a pepřem.
  4. Plátky bagety rozprostřeme na plech, pokapeme je olivovým olejem a dáme na 10 minut do trouby na 180 °C.
  5. Na opečené plátky bagety namažeme hráškové pesto, obložíme šunkou a posypeme rukolou či nasekanými ředkvičkami.

reklama
reklama
reklama