Tip na zdravou svačinu: Recept na sendviče se šunkou a hráškovým pestem
Luštěniny bychom měli zařazovat do našeho jídelníčku co nejčastěji. Zasytí nás a obsahují velké množství bílkovin a dalších důležitých látek. Přinášíme tip, jak je v kuchyni využít třeba v podobě zdravé svačiny.
Pokud máte rádi hrášek a nechcete dokola vařit jen kaši nebo hrachovou polévku, zkuste využít tuhle oblíbenou luštěninu jinak.
Přinášíme recept na pyré, jež můžete použít třeba v podobě zdravé svačiny.
Co budete potřebovat
- 150 g mraženého hrášku
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- velká hrst lístků bazalky nebo máty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bageta nakrájená na plátky
- plátky výběrové šunky (například Váhala)
- na dozdobení: rukola a nasekané ředkvičky
Postup
- Hrášek spaříme vřelou vodou a necháme okapat.
- Vložíme jej do mixéru s ostatními ingrediencemi kromě šunky a bagety. V případě potřeby přidáme trochu vody.
- Rozmixujeme, ale ne zcela dohladka, dochutíme solí a pepřem.
- Plátky bagety rozprostřeme na plech, pokapeme je olivovým olejem a dáme na 10 minut do trouby na 180 °C.
- Na opečené plátky bagety namažeme hráškové pesto, obložíme šunkou a posypeme rukolou či nasekanými ředkvičkami.