Těstoviny, ze kterých se vám zatočí hlava. Penne s vodkou podle Audrey Hepburnové
Slavná britská herečka milovala vaření a zejména italskou kuchyni, o čemž svědčí i řada knih, které nahlížejí pod pokličku jejího koníčku. A přestože se nebála dát do těstovin kečup, daleko zajímavější je její interpretace klasického receptu s rajčatovou omáčkou a ruskou vodkou.
Uvařte si večeři po vzoru slavné herečky Audrey Hepburnové. Budete k tomu potřebovat pouze pár surovin a vodku. Jak na to, prozradily v pořadu Herbář České televize herečky Linda Rybová a Kateřina Winterová.
Ingredience
- 1 jarní cibulka
- 80 g másla
- sůl
- čerstvě mletý červený pepř
- 230 g rajčatového pyré
- 120 ml kvalitní ruské vodky
- 500 g těstovin penne
- 120 ml smetany ke šlehání (33%)
- 30 g strouhaného parmazánu
Postup
- Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme ji na másle s trochou pepře na středním stupni zhruba dvě minuty, až změkne. Vlijeme rajčatové pyré, snížíme teplotu a vaříme pět minut, přilijeme vodku a vaříme 15 minut.
- Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny dle návodu na obalu akorát na skus, al dente. Slijeme a necháme okapat.
- Do omáčky vmícháme smetanu, osolíme a vsypeme těstoviny. Zvýšíme teplotu a jednu minutu prohříváme. Promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
Zdroj: Herbář