Tento kváskový chleba se vám už určitě povede. Přesný návod, jak na něj
Domácí pečení kváskového chleba se v některých domácnostech stalo na jaře hitem, což odborníci na výživu chválili: oproti pečivu z droždí totiž tolik nenadýmá a je stravitelnější. Upečte si ten svůj i nyní na podzim.
Proč péct kváskový chléb? Domácí pečení je ten nejpřirozenější způsob, jak si opatřit kvalitní chléb. Stačí vám k tomu mouka, voda a sůl. Uvidíte, že společné pečení chleba s rodinou či přáteli se stane vaší oblíbenou činností, která všechny účastníky procesu neuvěřitelně sbližuje. Nebojte se udělat první krok. Připravili jsme návod, podle kterého to zvládne i ten, kdo nemá s kváskem žádné zkušenosti.
"Kváskový chléb je ve srovnání s chlebem z droždí stravitelnější, jelikož kvašením dochází ke změně struktury lepku, také tolik nenadýmá. Chléb vydrží déle, protože je přirozeně konzervován, a nezplesniví. Je tmavší a má typickou, lehce nakyslou voňavou chuť," říká Bára Hernychová, expertka na přirozenou stravu a milovnice domácího kváskového chleba ze společnosti PROBIO.
Podívejte se do naší galerie pro bližší informace.