reklama

Perníčky či medovník: Nejskvostnější medové lahůdky na imunitu i jen tak na mlsání

Medovo-cibulový sirup

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • tekutý med

Postup

  1. Jednu velkou cibuli nakrájejte na kroužky. Položte plátky cibule na dno malé pánve a nalijte přes ni dostatečné množství lesního medu, kterým ji zcela zakryjete.
  2. Směs medu a cibule zahřejte na velmi nízkou teplotu, aby se zachovaly prospěšné vlastnosti medu, přibližně na 30 minut. Cílem je získat krásně teplý, tekutý med, který voní po cibuli. A nebojte, pokud cibule zjemní a zhnědne, rovněž med může trochu ztmavnout.
  3. Nalijte teplý sirup (včetně cibule) do sklenice a pečlivě uzavřete.
  4. Po zchladnutí nejlépe uchovávejte v lednici, vydrží tam až šest měsíců.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama