reklama

Perníčky či medovník: Nejskvostnější medové lahůdky na imunitu i jen tak na mlsání

Medové řezy s jablky

na potření

  • 100 g cukru
  • 400 g tvarohu
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku
  • 3 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 150 ml 30% smetany

nádivka

  • 1 kg jablek

těsto

  • 75 g másla
  • 150 ml mléka
  • 3 vejce 
  • 300 g medu
  • 250 g hladké mouky
  • 60 g cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • 150 g sekaných mandlí

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. V hrnci zahřejeme 60 g cukru, 300 g medu a 75 g másla. Rozpustíme a necháme trochu vychladit. V misce smícháme 250 g hladké mouky, 150 g nasekaných mandlí a jeden kypřící prášek do pečiva, uprostřed uděláme důlek, do kterého vylijeme medovou směs a 150 ml mléka, přidáme tři vejce a vše zamícháme.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Na horní vrstvu oloupeme jablka, která nakrájíme na plátky a pokryjeme jimi těsto. Jablka posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
  4. Dále smícháme tři vejce se 150 ml 30% smetany, půl sáčku pudinkového prášku, 100 g cukru a 400 g tvarohu. Tvarohovou směs rozetřeme na jablka.
  5. Medový koláč s jablky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40-50 minut.
  6. Po upečení nakrájíme medový koláč na kostky a podáváme ke kávě, čaji nebo samotný.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama