reklama

Perníčky či medovník: Nejskvostnější medové lahůdky na imunitu i jen tak na mlsání

Ořechy v medu

Ingredience

  • vyloupané vlašské ořechy
  • tekutý luční med

Postup

  1. Nejprve vlašské ořechy spařte vroucí vodou a ponechte 20 minut v lázni. Zbavíte se tak jednoduše jemného povlaku.
  2. Pokud máte tekutý nekrystalizovaný med, je to ideální. Máte-li med uchovávaný na chladném místě, nejprve ho předehřejte ve vodní lázni na max. 60 stupňů.
  3. Pak do dobře vymyté sklenice postupně střídejte vkládání ořechů a dávek medu, aby bylo rozložení rovnoměrné. Počítejte ale s tím, že těžší ořechy mohou klesat tekutým medem ke dnu, takže na vrch dávejte menší ořechy a sklenici dejte rychle zchladit, aby med zatuhnul. Do medu můžete k ořechům přidat i různé bylinky, např. meduňku nebo levanduli.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama