Svěží jahodový koláč bez želatiny
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 150 g rostlinného margarínu
- 5 lžic vody
- 2 lžíce moučkového cukru
- ½ vanilkového lusku
- špetka soli
- 250 ml jahodového džusu
- 250 ml vody
- 1 lžíce citronové šťávy
- 12 g agaru
- 500 g jahod
Zdroj: Česká veganská společnost
Postup
- Z mouky, cukru, soli a margarínu vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme studenou vodu.
- Těsto vmačkáme do formy a vložíme na 15 minut do lednice.
- Pečeme přibližně 15 minut na 180 ℃, necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy.
- Na koláč ukládáme plátky jahod a zalijeme želé. To připravíme v rendlíku smícháním vody, džusu, citronové šťávy a agaru. Vaříme asi minutu.