reklama

Sezóna jahod začíná. Upečte z nich koláč nebo luxusní cheesecake

Svěží jahodový koláč bez želatiny

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g rostlinného margarínu
  • 5 lžic vody
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ½ vanilkového lusku
  • špetka soli
  • 250 ml jahodového džusu
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 12 g agaru
  • 500 g jahod

Zdroj: Česká veganská společnost

Postup

  1. Z mouky, cukru, soli a margarínu vypracujeme těsto, dle potřeby přidáme studenou vodu.
  2. Těsto vmačkáme do formy a vložíme na 15 minut do lednice.
  3. Pečeme přibližně 15 minut na 180 ℃, necháme krátce vychladnout a vyklopíme z formy.
  4. Na koláč ukládáme plátky jahod a zalijeme želé. To připravíme v rendlíku smícháním vody, džusu, citronové šťávy a agaru. Vaříme asi minutu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama