Recept na víkend: Marocké kuře s kuskusem
Přemýšlíte, co o víkendu uvaříte k obědu a milujete orientální chutě? Pak vyzkoušejte marocké kuře s kuskusem. Recept je jednoduchý na přípravu a vyhovuje i požadavkům zdravého stravování.
Marocká kuchyně je velice rozmanitá. Typické jsou pro ni různé druhy masa dušeného v kořeněných omáčkách, obiloviny, zelenina a ovoce. Tradiční přílohou je kuskus, který je velice nenáročný na přípravu.
Pokud chcete ochutnat jídlo na marocký způsob a hledáte přitom jednoduchý recept, vyzkoušejte náš tip z kuřecího masa.
Ingredinece:
- 400 g kuřecích prsou
- 3 lžíce oleje
- sůl podle chuti
- 200 g batátů
- 1 červená cibule
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 menší cuketa
- 10 g žlutých rozinek
- 200 g sterilované cizrny
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 lžičky papriky
- Hrst čerstvé máty
- Hrst čerstvého koriandru
- 300 g kuskusu
Postup:
- Osolené kuřecí medailonky na oleji zprudka opečte, 1 minutu z každé strany, vyjměte vedle na talíř.
- Zeleninu nakrájejte na menší kousky a vsypejte na pánev.
- Restujte 5 minut a vsypte rozinky a scezenou cizrnu. Okořeňte a opékejte 5 minut, případně přilijte trochu oleje.
- Kuskus osolte, promíchejte s olivovým olejem a přelijte vroucí vodou dle návodu.
- Hotový kuskus podávejte s marockou směsí, lístky koriandru a máty.
Další recepty najdete zde.