Recept na indiánky od slavné cukrářky. Upečte si doma milovaný recept z dětství
Světoznámá cukrářka Mirka van Gils Slavíková vydala novou kuchařku, která je plná českých sladkých dobrot. Nabízí v ní sedm desítek receptů a jedním z nich je i úplná klasika - indiánky. "Řadí se ke špičce klasických dezertů," říká Mirka van Gils Slavíková.
Na buflery:
- 150 gramů žloutků
- 15 gramů maizeny (kukuřičný škrob)
- 150 gramů bílků
- 90 gramů cukru krupice
- 1 gram soli
- 120 gramů hladké mouky
Na malinový bílkový krém:
- 100 gramů bílků
- 300 gramů cukru krupice
- 50 mililitrů vody
- 50 gramů prášku z mrazem sušených malin
- 1 gram soli
Na čokoládu:
- 250 gramů hořké čokolády
- 10 gramů Mycryo (prášek z kakaového másla)
- kousky kandovaných růžových lístků na posypání
Postup:
Buflery: Žloutky smícháme se škrobem. Bílky se solí a cukrem vyšleháme na měkkou špičku. Obě hmoty opatrně spojíme a po částech lehce vmícháváme prosetou mouku. Hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou o průměru 1,4 centimetru a na pečicí papír nastříkáme buflery.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 10-12 minut.
Malinový bílkový krém: Cukr s vodou svaříme na 112 stupňů (na bublinu). Ve šlehači spustíme šlehání bílků se solí a 100 gramy cukru; když je sníh předšlehán, zalijeme svařeným cukrem a šleháme až do vychladnutí. Krém je velmi pevný a stabilní. Nakonec všleháme malinový prášek. Krém dáme do sáčku s hladkou trubičkou. Na buflery, které stále máme na pečicím papíru, nastříkáme indiánky. Ve čtyřech vrstvách, od největší po nejmenší.
Ve vodní lázni rozpustíme 200 gramů čokolády. Po rozpuštění vmícháme zbylých 50 gramů čokolády s Mycryem a za stálého míchání rozpustíme mimo sporák.
Indiánky namáčíme do čokolády a posypeme kondenzovanou růží.