Recept na dnešní den: Těstovinový salát se zelenými fazolkami
Hledáte inspiraci na rychlé a zdravé jídlo? Vyzkoušejte salát, který vás zasytí, ale přitom po něm nepřiberete.
Inspirace není nikdy dost. Co připravit k obědu nebo k večeři, aby bylo jídlo skvělé, rychlé a přitom chutnalo celé rodině?
Zkuste těstovinový salát podle nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování. Bude se vám hodit i tehdy, když se budete snažit shodit pár kilo do plavek. A oceníte i to, že si ho prostě sbalíte do krabičky a můžete vzít kamkoli s sebou.
Ingredience:
- 150 g čerstvých špenátových těstovin
- 150 g listového špenátu
- 50 g červené papriky
- 50 g zelených fazolek
- 50 g mladých sójových bobů
- 20 g česneku
- 10 g zázvoru
- 1 g chilli vloček
- 2 lžíce omáčky Ketjap Manis
- 1 lžička rybí omáčka
- řepkový olej
- 1 dcl rýžového vína
- 1 lžička cukru
- Sůl podle chuti
- Sezam na zdobení
Postup:
- Na páře si připravíme sójové mladé boby a dlouhé zelené fazolky.
Česnek si nakrájíme na jemné plátky. V kastrolku rozehřejeme rýžové víno a cukr, přidáme česnek a odpaříme. Jakmile bude tekutina pryč, přidáme trošku řepkového oleje a lehce vysmažíme. - Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme drcené chilli vločky a zázvor nakrájený na jemné proužky a lehce orestujeme. Pak přidáme proužky papriky a blanšírované fazolky, osolíme a zakápneme omáčkou Ketjap Manis a rybí omáčkou.
- Jakmile máme orestované, přidáme na páře povolený a vymačkaný špenát (nebo optimálně čerstvý baby špenát) a spojíme dohromady. Posypeme zelenými boby a je hotovo.
- Na konci vše promícháme s uvařenými těstovinami, dáme na talíř a zdobíme česnekem a sezamem.
Chcete více informací a zdravých receptů? Inspiraci najdete na Zdravestravovani.cz.