reklama

Princ Charles odhalil svůj oblíbený recept. Potřebujete jen pár ingrediencí

U příležitosti akce British Cheese Weekender odtajnil princ z Walesu svůj domácí recept na zapečený pokrm z několika druhů sýra. Postup zveřejnil na svém Instagramu. Chtěl tím podpořit zejména britský sýrový průmysl, který uprostřed pandemie koronaviru mírně skomírá.

Foto: Shutterstock

"Jedna věc, která nám nepochybně přináší skvělé potěšení, je dobré jídlo," uvedl princ Charles příspěvek na svém instagramovém účtu, ve kterém chtěl především podpořit sýrařské umění napříč Británií. 

Princ Charles tráví svůj čas se svou ženou Camillou v izolovaném skotském sídle Birkhall v Aberdeenshiru. Málokdo možná ale ví, že už od roku 1993 je patronem Asociace sýrařů (Speciality Cheesemakers Association), na jejichž podporu věnoval svůj oblíbený recept s názvem Cheese Baked Eggs. Do něj se dají upotřebit právě nejrozmanitější druhy sýrů. 

Ten, který zveřejnil na svém Instagramu, je ale natolik univerzální, že se dá vytvořit i na různých místech světa. 

Ingredience:

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 vejce
  • 35 g zralého měkkého sýra
  • 1 cherry rajčátko
  • 15 g strouhaného tvrdého sýra
  • 80 ml tučné smetany
  • trochu másla
  • lístky čerstvé bazalky


Postup:

  1. Vymažte menší pekáč a doprostřed naskládejte veškerý špenát. Cherry rajčátko pokrájejte na čtvrtinky a rozložte na špenát.
  2. Měkký sýr pokrájejte na kousky a vyplňte jím mezery mezi rajčátky. Přidejte nasekanou bazalku. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Rozklepněte vajíčko a opatrně ho umístěte do středu špenátu. Pozor, aby žloutek nevytekl. Musí zůstat vcelku.
  4. Smetanu pomalu vlévejte do pekáče, ovšem tak, abyste se vyhnuli žloutku. Poté posypte strouhaným sýrem.
  5. Umístěte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 8 až 10 minut. Před jídlem nechte několik minut stát.

"Jsem rád, že se toho Iveta nedožila." Seriál o Bartošové to od blízkých schytal | Video: Michaela Lišková
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama