reklama

Pomazánky, kterými zachráníte rychlou večeři. Z cukety, cizrny nebo sardinek

Cizrnová pomazánka s tahini (4 porce)

Ingredience

  • 3-4 stroužky česnku
  • 1 citron 
  • 150 g uvařené cizrny
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 1-2 špetky římského kmínu
  • 100 g pasty tahini
  • 1 dl vývaru z cizrny

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Cizrnu propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a takto necháme přes noc stát. V téže vodě, kterou osolíme, cizrnu uvaříme doměkka. Měla by být měkká jako máslo. Předem namočené cizrně stačí cca 1 hodina varu. Uvařenou cizrnu scedíme, vývar si ponecháme a obojí necháme zvlášť vychladnout.
  2. Z citronu vymačkáme šťávu, česnek oloupeme.
  3. Vychladlou cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme římský kmín, olivový olej, studený vývar, česnek a citronovou šťávu a trochu soli. Vše důkladně rozmixujeme na hutnou pomazánku.
  4. Až po důkladném rozmixování všech surovin přidáváme tahini a znovu promixujeme do zcela hladké konzistence. Pastu tahini nikdy nepřidáváme dříve! Hummus by nebyl tak jemný, vyšlehaný a krémovitý.
  5. Hummus - cizrnovou pomazánku podáváme v miskách s čerstvým pečivem. Před podáváním zakápneme olivovým olejem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama