reklama

Pravé asijské jídlo si připravíte i doma v Česku. Šéfkuchař prozradil recepty i fígle

Shao mai s vepřovým masem a krevetami (10 porcí)

Ingredience na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 3 vejce 
  • 100 ml vody
  • solamyl


Ingredience na náplň

  • 500 g vepřové krkovice, namleté 
  • 300 g krevet, nevařené nahrubo nasekané
  • 100 g vepřového sádla, nakrájené na drobné kostičky
  • 100 g sušených shitake, namočené, uvařené a nakrájené na kostičky
  • 10 g sezamový olej
  • 3 kusy jarní cibulky
  • sůl
  • cukr 
  • solamyl 
  • voda

Na ozdobu: jarní cibulka, vařený bílek a žloutek

Ingredience na omáčku

  • 1 díl sójové omáčky Mega chef
  • ½ dílu mirinu (sladkého rýžového vína)

Postup

  1. Mouku, vejce a vodu propracujeme na vláčné těsto, které zpracujeme ve vyvalovačce na nudle, aby těsto dostalo elasticitu. 
  2. Těsto vyválíme ve vyvalovačce na tenké pláty, které posypeme solamylem a poskládáme na sebe. Kulatým vykrajovátkem vykrájíme porce těsta. Těsto musíme až do zpracování držet přikryté, aby neoschlo.
  3. Mezitím si připravíme náplň. Krevety, sůl, cukr, vodu a solamyl pomalu mícháme v kotlíku cca 5 minut. Přidáme namleté maso, houby a vepřové sádlo. Vše necháme v kolíku dobře promísit. Směs dobře vychladíme.
  4. Vychlazenou směsí plníme porce těsta, které přendáme do bambusového košíku s pečicím papírem.
  5. Knedlíčky vaříme překryté na páře 9 minut. Ozdobíme je vařeným nastrouhaným žloutkem, bílkem a jarní cibulkou.
  6. Podáváme se sójovou omáčkou zjemněnou mirinem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama