Shao mai s vepřovým masem a krevetami (10 porcí)
Ingredience na těsto
- 500 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 ml vody
- solamyl
Ingredience na náplň
- 500 g vepřové krkovice, namleté
- 300 g krevet, nevařené nahrubo nasekané
- 100 g vepřového sádla, nakrájené na drobné kostičky
- 100 g sušených shitake, namočené, uvařené a nakrájené na kostičky
- 10 g sezamový olej
- 3 kusy jarní cibulky
- sůl
- cukr
- solamyl
- voda
Na ozdobu: jarní cibulka, vařený bílek a žloutek
Ingredience na omáčku
- 1 díl sójové omáčky Mega chef
- ½ dílu mirinu (sladkého rýžového vína)
Postup
- Mouku, vejce a vodu propracujeme na vláčné těsto, které zpracujeme ve vyvalovačce na nudle, aby těsto dostalo elasticitu.
- Těsto vyválíme ve vyvalovačce na tenké pláty, které posypeme solamylem a poskládáme na sebe. Kulatým vykrajovátkem vykrájíme porce těsta. Těsto musíme až do zpracování držet přikryté, aby neoschlo.
- Mezitím si připravíme náplň. Krevety, sůl, cukr, vodu a solamyl pomalu mícháme v kotlíku cca 5 minut. Přidáme namleté maso, houby a vepřové sádlo. Vše necháme v kolíku dobře promísit. Směs dobře vychladíme.
- Vychlazenou směsí plníme porce těsta, které přendáme do bambusového košíku s pečicím papírem.
- Knedlíčky vaříme překryté na páře 9 minut. Ozdobíme je vařeným nastrouhaným žloutkem, bílkem a jarní cibulkou.
- Podáváme se sójovou omáčkou zjemněnou mirinem.