reklama

Pizza, která je téměř bez kalorií. Těsto stačí vyměnit za tuto běžnou zeleninu

Cuketa je ideální zelenina, která se dá konzumovat jak syrová, tak pečená. Navíc je plná důležitých vitaminů i minerálů, obsahuje například železo nebo karoten a má nízký obsah cukru.

Cuketová pizza
Cuketová pizza | Foto: Shutterstock

Cuketa se dá jíst na všechny možné způsoby - pečená, vařená, syrová, smažená, posypaná cukrem nebo solí. My pro vás máme recept, díky kterému si nebudete muset hlídat svá kila - cuketovou pizzu.

Ingredience:

  • cuketa
  • mozzarella
  • šunka nebo salám
  • nakládaná rajčata na sugo

Postup:

Cuketu pořádně omyjte a nakrájejte na plátky, jemně osolte a opepřete. Plátky si vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Mezitím si připravte sugo, nakládaná rajčata rozmačkejte vidličkou a podle potřeby osolte a oslaďte. Kdo má rád bazalku nebo tymián, může sugo ochutit oblíbeným kořením. Hotovou omáčkou potřete plátky cukety a navrch dejte šunku či salám. Navrch přidejte rozdrobenou mozzarellu. Pečte ideálně na 220 stupňů, dokud sýr nezačne zlátnout. Dobrou chuť!

Portál z proslulého mramoru musel čekat na pražském secesním skvostu na znovuobjevení | Video: TV Architect

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama