Pizza, která je téměř bez kalorií. Těsto stačí vyměnit za tuto běžnou zeleninu
Cuketa je ideální zelenina, která se dá konzumovat jak syrová, tak pečená. Navíc je plná důležitých vitaminů i minerálů, obsahuje například železo nebo karoten a má nízký obsah cukru.
Cuketa se dá jíst na všechny možné způsoby - pečená, vařená, syrová, smažená, posypaná cukrem nebo solí. My pro vás máme recept, díky kterému si nebudete muset hlídat svá kila - cuketovou pizzu.
Ingredience:
- cuketa
- mozzarella
- šunka nebo salám
- nakládaná rajčata na sugo
Postup:
Cuketu pořádně omyjte a nakrájejte na plátky, jemně osolte a opepřete. Plátky si vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Mezitím si připravte sugo, nakládaná rajčata rozmačkejte vidličkou a podle potřeby osolte a oslaďte. Kdo má rád bazalku nebo tymián, může sugo ochutit oblíbeným kořením. Hotovou omáčkou potřete plátky cukety a navrch dejte šunku či salám. Navrch přidejte rozdrobenou mozzarellu. Pečte ideálně na 220 stupňů, dokud sýr nezačne zlátnout. Dobrou chuť!