reklama

Jednodušší recept na rybu nenajdete: Medový losos na zelenině z jednoho pekáče

Tento recept od Veroniky „Koko“ Šmehlíkové zvládne úplně každý včetně svátečních kuchařů a kuchařek. Všechny ingredience se totiž připravují v jednom pekáči a výsledkem je zdravé, rychlé a chuťově netradiční jídlo, na kterém si pochutná celá rodina. Podívejte se na recept z pořadu Menu pro Emu České televize.

Medový losos na zelenině z jednoho pekáče. | Video: Česká televize

Ingredience (pro dvě osoby):

  • 4 mrkve
  • 6 menších brambor
  • 1/2 fenyklu
  • 1 paprika
  • 2 filety lososa (počet záleží na vás)
  • šťáva z ¼ pomeranče
  • 1 lžíce medu
  • hrubozrnná hořčice
  • olivový olej, sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Omytou zeleninu i brambory včetně slupky si nakrájejte na větší kusy. Bulvu fenyklu rozkrojte na polovic (jedna půlka vám bohatě k jídlu postačí), poté na čtvrtky a vykrojte střed, který se nejí. Zbylé dvě čtvrtky fenyklu nakrájejte na větší špalíky. Až budete hotovi, dejte všechny nakrájené ingredience do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Vložte do trouby (180 stupňů) asi na 20 minut.
  2. Než se připraví zelenina, vrhněte se na lososa. Pokapejte filety šťávou z pomeranče, osolte a opepřete. Na vrch lososa dejte vrstvu z hrubozrnné hořčice a pokapejte medem.
  3. Po 20 minutách vyndejte pekáč se zeleninou z trouby, přidejte doprostřed rybu a nechte společně ještě 20 minut péct v troubě. Dobrou chuť.

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám, prosím, vědět prostřednictvím kontaktního formuláře. Děkujeme!

reklama
reklama
reklama