reklama

K obědu nebo k večeři? Tipy na lehké saláty plné zdravých bílkovin, které zasytí

Buddha bowl s kuřecím masem

Ingredience

  • 2 bio kuřecí prsa 
  • 1/2 bio květáku
  • 1 bio červená paprika
  • 1 bio mrkev
  • 3 bio ředkvičky
  • 1/4 bio brokolice
  • bio salát
  • 1 bio citron
  • 1 hrnek bio pohanky
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 3/4 hrnku bio kokosového mléka
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • bio olivový olej
  • bylinky dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • sezam nebo jiná semínka v bio kvalitě na posypání

Postup

  1. Květák, papriku a mrkev očistěte, nakrájejte na menší kostičky nebo plátky a rozložte na plech. Osolte, opepřete a posypte sušeným česnekem. Přidejte olivový olej a nechte chvíli odpočinout.
  2. Mezitím si připravte kuřecí prsa: očistěte je, přidejte sůl a pepř. Následně pomalu vmasírujte olivový olej a položte společně se zeleninou na plech.
  3. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 25 minut při teplotě 200 °C.
  4. Připravte pohanku: vařte ji na mírném plameni 5 minut a poté pod pokličkou nechte v teple dojít do měkka. Brokolici spařte vroucí vodou.
  5. V malém hrnci rozehřejte kokosové mléko, citronovou šťávu a případně sójovou omáčku. Vařte, dokud se směs nespojí, poté odstavte.
  6. Natrhejte čerstvý salát a přidejte ho do připravené misky.
  7. Z trouby vyndejte plech se zeleninou a masem. Nechte chvíli odpočinout a poté maso nakrájejte na plátky a rozdělte do připravených mís. Přidejte zeleninu, pohanku, omáčku a posypejte sezamem nebo jinými semínky.
  8. Do mísy je možné přidat různé varianty zeleniny. Skvěle chutná také kapusta nebo ředkvičky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama