reklama

K obědu nebo k večeři? Tipy na lehké saláty plné zdravých bílkovin, které zasytí

Tuňákový salát s jablky a opékanými mandlemi (4 porce)

Ingredience

  • 3 balení tuňáka po 80 g (např. Rio Mare s citronem a černým pepřem)
  • 2 červená jablka
  • 20 g mandlí nakrájených na špalíčky
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • srdíčko řapíkatého celeru
  • hrst křehkých salátových lístků
  • sůl na dochucení

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.
  2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem. 
  3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
  4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama