Kedlubnové carpaccio s ragú z grilované hlívy ústřičné a prosciutta
Ingredience
4 menší kedlubny
100 g hlívy ústřičné
4 lžíce olivového oleje
trocha kmínu
4 plátky prosciutta
2 limetky - šťáva
sůl
pepř
Postup
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi tenké kulaté plátky. Následně je poskládejte na talíře.
Hlívu očistěte, nakrájejte na proužky a ogrilujte na grilovací pánvi, kterou předtím vytřete olivovým olejem. Pro lepší chuť můžete hlívu posypat troškou kmínu.
Prosciutto rovněž nakrájejte na tenké nudličky a přidejte na okraj pánve k hlívě.
Doprostřed kedlubnových plátků pak servírujte ogrilovanou hlívu, přes ni dejte proužky prosciutta.
Vše osolte, opepřete a zakapejte limetkovou šťávou a olivovým olejem.