reklama

K obědu nebo k večeři? Tipy na lehké saláty plné zdravých bílkovin, které zasytí

Kedlubnové carpaccio s ragú z grilované hlívy ústřičné a prosciutta

Ingredience

  • 4 menší kedlubny 
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 4 lžíce olivového oleje
  • trocha kmínu
  • 4 plátky prosciutta
  • 2 limetky - šťáva
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na velmi tenké kulaté plátky. Následně je poskládejte na talíře. 
  2. Hlívu očistěte, nakrájejte na proužky a ogrilujte na grilovací pánvi, kterou předtím vytřete olivovým olejem. Pro lepší chuť můžete hlívu posypat troškou kmínu.
  3. Prosciutto rovněž nakrájejte na tenké nudličky a přidejte na okraj pánve k hlívě.
  4. Doprostřed kedlubnových plátků pak servírujte ogrilovanou hlívu, přes ni dejte proužky prosciutta.
  5. Vše osolte, opepřete a zakapejte limetkovou šťávou a olivovým olejem.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama