reklama

K obědu nebo k večeři? Tipy na lehké saláty plné zdravých bílkovin, které zasytí

Zeleninový salát s bramborem a sýrem (3 porce)

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 4 hrsti polníčku 
  • 3 brambory
  • 1 hlávkový salát
  • 1 kozí hermelín
  • sůl
  • mletý černý pepř

Zálivka

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 50-100 ml vody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/4 lžičky cukru
  • 1 hrst pažitky 
  • 1 lžička francouzské hořčice

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Hlávkový salát a polníček očistíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na sousta a pažitku jemně nasekáme. Kulatý kozí sýr nakrájíme na osminky, které z jedné strany obalíme v pažitce.
  2. Připravíme si zálivku: v uzavíratelné nádobce protřepeme olej s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a vodou. Zálivku osolíme, opepříme, promícháme s nasekanou pažitkou a přelijeme do servírovací misky.
  3. Brambory oloupeme nakrájíme na kostky, osušíme, osolíme a ve vyšší vrstvě oleje opečeme dozlatova. Pak brambory necháme okapat na papírové utěrce.
  4. Teplé opečené brambory rozdělíme na porce, obložíme saláty a ředkvičkami, zakapeme zálivkou a poklademe kozím sýrem. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama