reklama

K obědu nebo k večeři? Tipy na lehké saláty plné zdravých bílkovin, které zasytí

Kedlubnový salát s rýží a pikantními hovězími nudličkami

Ingredience

  • 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové 
  • olej
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 200 g dlouhozrnné jasmínové rýže
  • 1 cibule
  • 2 hřebíčky
  • svazek listové petržele
  • 3 kedlubny
  • 1 limeta
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na nudličky a osolte je, opepřete. Poté přidejte lžíci oleje a hořčici. Vše promíchejte a nechte maso chvíli odležet v chladnu.
  2. Do hrnce nasypte rýži. Přidejte oloupanou celou cibuli, do které zapíchněte hřebíčky. Zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad rýži. Osolte a vařte, dokud se voda z rýže nevypaří - asi 15 minut.
  3. Petržel nasekejte nadrobno. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na delší nudličky.
  4. Kedlubny a petržel spolu smíchejte s uvařenou rýží. Salát dochuťte pepřem a zakapejte limetovou šťávou.
  5. Maso ogrilujte na grilu nebo na grilovací pánvi: 5 až 8 minut. Podávejte na salátu. 

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama