Kedlubnový salát s rýží a pikantními hovězími nudličkami
Ingredience
400 g hovězí roštěné nebo svíčkové
olej
2 lžíce dijonské hořčice
200 g dlouhozrnné jasmínové rýže
1 cibule
2 hřebíčky
svazek listové petržele
3 kedlubny
1 limeta
sůl
pepř
Postup
Hovězí maso nakrájejte na nudličky a osolte je, opepřete. Poté přidejte lžíci oleje a hořčici. Vše promíchejte a nechte maso chvíli odležet v chladnu.
Do hrnce nasypte rýži. Přidejte oloupanou celou cibuli, do které zapíchněte hřebíčky. Zalijte vodou tak, aby sahala 1 cm nad rýži. Osolte a vařte, dokud se voda z rýže nevypaří - asi 15 minut.
Petržel nasekejte nadrobno. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na delší nudličky.
Kedlubny a petržel spolu smíchejte s uvařenou rýží. Salát dochuťte pepřem a zakapejte limetovou šťávou.
Maso ogrilujte na grilu nebo na grilovací pánvi: 5 až 8 minut. Podávejte na salátu.