Grilovaný pstruh s hráškem a brokolicí od šéfkuchaře hotelu Savoy
Letní grilovačka by se neměla obejít bez takového chodu, jakým jsou ryby. Letní recept nám prozradil šéfkuchař Michal Husek ze sítě Asten Hotels, z hotelu Savoy Špindlerův Mlýn. Necítíte-li se na filetování, svěřte tento krok profesionálům a o zbytek se postarejte už vy sami.
Recept na gril
|
Video: Aktuálně.cz
Ingredience (2 osoby)
- 1 pstruh lososovitý
- 150 g hrášku
- 30 g másla
- 1 cuketa
- 1 citron
- sůl
- olej olivový sanza
- 4 ks baby brokolice (někdo říká divoká brokolice)
- bylinky na ozdobu
- 1 šalotka či menší cibule
- 1 stroužek česneku
Postup
- Omyjeme pstruha lososovitého, pořádně osušíme a můžeme začít filetovat. Budeme mít krásné dva filety, ze kterých musíme vyndat kostičky.
- Lehce nasolíme a můžeme položit na rozpálený gril. Pokud necháváme kůži, pokládáme na gril prvně tu část, kde je kůže.
- Na grilu si rozpálíme rendlík s olejem, do něj vložíme na jemno nakrájený česnek a šalotku. Lehce restujeme a přidáme část hrášku (zbytek si necháme do salátu) a necháme chvíli společně restovat, cca 3 minuty. Poté rozšťoucháme šťouchadlem na brambory, přidáme kousek másla, aby se vše lépe spojilo. Dochutíme solí.
- Hráškový salát: hrášek, olivový olej, citronovou šťávu a sůl zamícháme a zdobíme jím rybu.
- Cuketu nakrájíme na požadované kousky. (Nejlepší je mandolína. Pokud nemáte, nakrájejte velmi ostrým nožem.)
- Nakrájené větší kousky lehce nasolíme a necháme stranou 5 až 10 minut, aby nám cuketa pustila přebytečnou vodu. Poté lehce potřeme olejem a můžeme grilovat.
- Baby brokolici lehce potřeme olejem, osolíme a dáme grilovat.
- Na zdobení bylinky a bylinkový olej.