Dýňová sezona je tady: Čím vás tato superzelenina může ohromit a jak ji zpracovat
Pro někoho možná až příliš obyčejná, vhodná spíš na dekoraci než konzumaci. I tak lze dýni vnímat. Byla by to ale škoda, protože tato zelenina je bohatá na kdeco a využitelná téměř univerzálně. Kde se dýně vzala, co všechno ukrývá a jak se vám odvděčí, pokud si ji občas dopřejete? To i další zajímavosti najdete v naší dýňové grafice s několika lákavými recepty na závěr.
Podzim je definitivně tady a s ním i spousta barev a vůní, pro toto období typických. Jedním z tradičních podzimních symbolů jsou dýně. Oranžová zelenina často nadstandardních rozměrů, zdroj mnoha prospěšných látek a plod širokého využití nejen v kuchyni.
Kde se dýně vzaly, proč byste je měli jíst a na co všechno je můžete použít?
Více v grafice se třemi recepty jako bonus.
Dýňový hrnec s kuřetem. Vyzkoušejte si prověřený recept Pana Cuketky: