reklama

Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček

Bílkový piškot

Ingredience

  • 50 ml oleje
  • 4 bílky
  • 100 g cukru krupice
  • 80 g polohrubé mouky

na ozdobu

  • cukr moučka
  • jahodová poleva
  • jahodový džem

podle potřeby

  • tuk na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Vychlazené bílky vymícháme s polovinou cukru do pevného sněhu.
  2. Opatrně vmícháme zbylý cukr a po lžících přidáváme střídavě olej a mouku.
  3. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na vymazaný a vysypaný plech, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 150 - 175 °C. Doba pečení záleží na výšce těsta.
  4. Hotový bílkový piškot můžeme ještě vlažný nakrájet na tyčinky a podávat ke kávě jako sušenky (suchárky). Druhá možnost je korpus přepůlit, jednu vychladlou polovinu potřít jahodovým džemem, přiklopit druhou polovinou, posypat moučkovým cukrem, postříkat polevou a už jen bílkový piškot nakrájet na kostky.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama