reklama

Co s bílky, které zbydou po pečení? Využijte je na kokosky nebo piškotový chlebíček

Ořechovo-sněhové trojúhelníčky

Ingredience

  • 200 g másla
  • 4 žloutky
  • 120 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky
  • 5 lžic horké vody


na potření

  • 1 sklenice marmelády

náplň

  • 4 bílky
  • 200 g ořechů
  • 250 g cukru moučka

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Změklé máslo třeme se žloutky a cukrem do světlé pěny.
  2. Po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou.
  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě (175 °C) 10 - 15 minut zapečeme.
  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme cukr a směs zahustíme jemně strouhanými ořechy.
  5. Předpečený korpus potřeme marmeládou a na celý povrch rozložíme bílkovo-ořechovou náplň. Urovnáme stěrkou a při mírné teplotě dopečeme, asi 10 - 15 minut na 150 °C.
  6. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a pak nakrájíme na trojúhelníčky. Ořechové trojúhelníčky můžeme ještě pocukrovat nebo posypat kakaem a dozdobit jádrem ořechu.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama