reklama

Čaj s ricottou či smažené mléko: Chuťovky, které jste ještě nikdy neochutnali

V posledních pár teplých dnech se ještě vrhněte do experimentů, na které budete pak celou zimu vzpomínat. Stačí smíchat mléko a sýr a na světě je energeticky plnohodnotný drink nebo laskomina, kterou si dopřávají lidé v New Yorku nebo na Tchaj-wanu.

Prohlédnout grafiku
Foto: iStock

Ještě než slunce ztratí svou sílu a my budeme preferovat prohřívací nápoje, které se nám budou rozplývat na jazyku, ponořte se do posledního food trendu, který vznikl na Tchaj-wanu a v Singapuru, ale své přívržence si získal i v Americe a Evropě.  

Velmi oblíbeným nápojem nejen v singapurských či newyorských kavárnách je tzv. cheese tea. Samozřejmě nejde o čaje s kousky gorgonzoly nebo pecorina, ale o krémy a pěny vytvořené z mascarpone, ricotty a dalších čerstvých mléčných výrobků, které jsou obohaceny nastrouhanými sýry typu cheddar.

Spojení chutí je po překonání počáteční nedůvěry zajímavé. Nápoje a rozmanité použití sýrů a mléčných výrobků jsou mnohé, počínaje osvěžujícími energetickými drinky pro letní měsíce.

Podívejte se do naší grafiky na recept, jak tento lahodný skvost vyrobíte. 

reklama
reklama
reklama