BLOG Rychlé fit recepty: Fit čokoládový krémeš
Krémeš zná snad každý. Co takhle ho vyzkoušet ve fit verzi, která bude zaručeně chutnat každému? Nebudete k němu potřebovat listové těsto ani hromadu cukru.
Krémeš většina z nás doma dělá z listového těsta, pudingu a vyšlehané smetany. Já zkusila vymyslet recept, kde listové těsto ani smetanu nepotřebujete. Je to sice trošku jiná verze, ale chválu jsem dostala od každého, kdo jej zkusil. Takže ten kdo jej bude také zkoušet, tak doufám, že mu bude chutnat.
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.
"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"
Recept je sice dlouhý jak 14 dní, ale věřte, že stojí za vyzkoušenou.
Jdeme na něj 👇
Korpus:
🌟 50 g ořechů (já použila 30 g vlašských, 20 g mandlí)
🌟 100 g rýžové mouky
🌟 20 g kokosové mouky
🌟 celý prášek do pečiva
🌟 3 vejce (vyšlehají se bílky)
🌟 100 ml mléka
🌟 150 g jogurtu
🌟 50 g medu či jiného sladidla
Vše se společně rozmixuje včetně žloutků (bílky se vyšlehají a nakonec do těsta vmíchají), těsto se vlije do hlubokého plechu a peče se v troubě na 180°C 15 minut. Poté se nechá vychladit, vytáhne se z plechu a opatrně se rozřízne podélně na 2 poloviny. Horní polovina se dá bokem a spodní se zpátky vrátí do hlubokého plechu. Hluboký plech nechte, aby vše drželo při sobě.
Mezitím se uvaří pudingová část, na kterou budeme potřebovat:
🌟 1,25 l mléka
🌟 3 pudingy
🌟 sladidlo na oslazení
🌟 půl vaničky ricotty
Puding se uvaří podle návodu, já ho sladila agávovým sirupem, ale jen asi lžíci jsem tam dala. Během vaření se k pudingu přimíchá ricotta.
Po uvaření se vylije na korpus a nechá se vychladnout.
Světlá část:
🌟 2 vaničky měkkého tvarohu
🌟 půl vaničky ricotty
🌟 sladidlo na oslazení (já použila lžíci agávového sirupu)
Vše se společně smíchá a poté opatrně položí na vychladlý puding.
Na tvaroh se položí druhá polovina korpusu, poleje se čokoládou, posype oříšky a dá se do lednice.