200 g čočky beluga (můžete také použít tmavozelenou)
1/4 menšího červeného zelí
4 hrsti kadeřávku
2 větší avokáda
5 lžic extra panenského olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Čočku vařte v dostatku lehce osolené vody doměkka přibližně 20-30 minut. Sceďte a odložte stranou.
Do salátové mísy nakrájejte na jemno všechno zelí, pokrájejte i kadeřávek zbavený hrubých stonků. Tento salátový základ promíchejte a jemně i promasírujte s olivovým olejem, citronovou šťávou, solí i pepřem. Nyní můžete do salátu přimíchat čočku a na závěr i na kostky pokrájená avokáda (díky citronové šťávě obsažené v salátu by nemělo avokádo příliš oxidovat a nepěkně hnědnout). Pokud máte rádi vydatnější jídla, zakomponujte kousek feta sýru.