reklama

7 paleo receptů, které zvládne každý

Salát z belugy a kadeřávku

Ingredience:

  • 200 g čočky beluga (můžete také použít tmavozelenou)
  • 1/4 menšího červeného zelí
  • 4 hrsti kadeřávku
  • 2 větší avokáda
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Čočku vařte v dostatku lehce osolené vody doměkka přibližně 20-30 minut. Sceďte a odložte stranou.
  2. Do salátové mísy nakrájejte na jemno všechno zelí, pokrájejte i kadeřávek zbavený hrubých stonků. Tento salátový základ promíchejte a jemně i promasírujte s olivovým olejem, citronovou šťávou, solí i pepřem. Nyní můžete do salátu přimíchat čočku a na závěr i na kostky pokrájená avokáda (díky citronové šťávě obsažené v salátu by nemělo avokádo příliš oxidovat a nepěkně hnědnout). Pokud máte rádi vydatnější jídla, zakomponujte kousek feta sýru.

Recept z Kitchenette.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama