reklama

7 paleo receptů, které zvládne každý

Květákové špunty

Ingredience:

  • 1/2 většího květáku
  • 1/2 hrnku strouhaného čedaru
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • 1 vejce
  • himálajská sůl
  • pepř
  • ghí

Postup:

  1. Květák omyjeme, vložíme do hrnce se slanou vodou a přivedeme k varu. Během vaření kontrolujeme tvrdost květáku, jakmile začne měknout, odstavíme hrnec z plamene, květák přecedíme a nakrájíme na jednotlivé růžičky. (Je důležité, aby květák byl stále "polotvrdý" a ne rozvařený.)
  2. Poté růžičky květáku vložíme po částech do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří malé kousky květáku. (Květák nesmíme mixovat příliš dlouho, aby se nám nevytvořilo pyré.)
  3. Rozmixovaný květák vložíme do čisté utěrky a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Poté květák vložíme do větší mísy, přidáme čedar, parmazán, mandlovou mouku, papriku, koriandr, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme vejce a směs naposledy promícháme.
  4. Formu na muffiny důkladně vymažeme rozehřátým ghí a do každého otvoru na muffin vložíme 1,5 lžíce vzniklé hmoty. Pomocí lžíce hmotu přimáčkneme ke dnu formy, aby špunty držely pohromadě. Formu se špunty vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Poté formu vyjmeme a jednotlivé špunty opatrně otočíme na druhou stranu, aby se rovnoměrně propekly, a vložíme na dalších 20 minut do trouby.
  5. Hotové špunty necháme vystydnout, poté je posypané nasekaným koriandrem podáváme společně s oblíbeným dipem nebo zakysanou smetanou.

Recept z Cukrfree.cz

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama