reklama

Grilovaný sýr v bůčkovém kabátku a další letní recepty, které si zamilujete

Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou

Suroviny pro 4 osoby:

  • 60 g sýru Gorgonzola piccante z La Formaggeria Gran Moravia
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 300 g špaldy
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 hrušky
  • svazek rukoly
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout.
  2. Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou.
  3. Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte.
  4. Gorgonzolu nakrájejte na kostičky.
  5. Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky.
  6. Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.

Další zajímavé články

reklama
Doporučené recepty
    reklama