Láska k půdě, rostlinám i zvířatům – to je ekologické zemědělství
Ekologičtí hospodáři neúnavně pečují nejen o krajinu kolem sebe.
S láskou se starají také o dobytek, který můžete potkat na zelených pastvinách právě blízko ekofarmy. Zvířata prožijí pohodový život v co nepřirozenějších podmínkách ve stádu. Je k nim přistupováno s respektem a úctou. Nebývají vystavena zbytečnému stresu, a to ani před samotnou porážkou, která bývá nanejvýš šetrná.
Zažijte ekologickou farmu na vlastní kůži
Stále častěji vyhledávaná agroturistika vám umožní užít si čerstvý vzduch a vytouženou pohodu v malebném prostředí českého venkova. Život na farmě vám tak bude rázem o něco bližší, rozšíříte si obzory, zároveň si spolu se svými ratolestmi vytvoříte daleko těsnější vztah nejen k přírodě, která je neodmyslitelnou součástí našich životů, ale i ke zvířatům, o něž ekofarmáři pečují s láskou a ohleduplností.
Nejenže si užijete plno zábavy, na ekofarmách si můžete také nakoupit ty nejčerstvější lokální biopotraviny všeho druhu. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte jistotu, že biopotraviny neputovaly přes půl světa, jelikož distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou v ČR velmi krátké. Nákup lokální bio produkce je navíc skvělým způsobem, jak farmářům za jejich poctivou práci poděkovat.
Rádi byste se o ekologickém zemědělství dozvěděli více? Hledáte zajímavé tipy a recepty? Navštivte stránky myjsmebio.cz, kde se na farmu můžete vypravit snadno a ihned díky zajímavým reportážím!
Jaká loga se používají k označení biopotravin?
Kupujte bio pro naši budoucnost! Při nákupu hledejte loga biozebry a biolistu, pouze tyto značky Vám zaručí skutečnou biokvalitu.
Inspirace pro vaření z hovězího
Patříte mezi milovníky hovězího masa, ale dopřáváte si ho spíše v restauraci, protože si na něj doma netroufnete? Tápete, jaké maso zvolit na guláš, které upéct jako roládu a z čeho připravit třeba hovězí po burgundsku? Slova jako rump steak nebo striploin jsou vám cizí? Věřte, že za luxusním kouskem už se nemusíte nikam hnát a připravit si jej můžete jednoduše přímo ve své kuchyni. Pro tentokrát neskončete u obav, že bude hovězí příliš tuhé, moc propečené nebo zcela vysušené. Základem úspěchu je vyznat se v jednotlivých partiích, přečíst si o nich základní informace, a rychle tak zjistit, na jaké pokrmy se ideálně hodí. Udělali jsme to za vás! Na webu myjsmebio.cz nově najdete vše na jednom místě. Prozkoumejte hovězí partie i stěžejní pravidla pro přípravu steaků. Rovnou se pak nechte inspirovat skvělými recepty z dílny kuchaře Huga Hromase, kterých zde najdete hned 50!