Nádobí pro celou paletu chutí
Jaro propuklo naplno a nabízí nepřeberné množství možností turistiky po krásných místech naší země. Nechte se jím inspirovat a nabídněte lákavý výlet i svým chutím.
V dnešní době už s ohledem na dobrou dostupnost surovin nebývá problém uvařit si to, co vás zrovna napadne. Naposledy jste si na tomto místě mohli vyzkoušet přípravu krémové
špenátovo-fazolové polévky, tentokrát bychom pro změnu mohli potěšit chuťové pohárky něčím sladkým. Co třeba dezertem, který můžete během roku libovolně obměňovat podle použitého ovoce?
Ať už ale dáváte přednost sladkému, slanému, kyselému nebo hořkému, použitím nádobí Berndes rozhodně neuděláte chybu nikdy! Jakými vlastnostmi oplývají výrobky této značky, již pravděpodobně víte, ale jistě nebude od věci si to ještě jednou připomenout. Pověstná německá kvalita se zde už více než 90 let snoubí s unikátními materiály a elegancí. Vaše kuchyně se nemusí bát ani nedostatku praktičnosti! Ať už vaříte na jakémkoli typu sporáku, jsou pro něj hrnce Berndes to pravé. Tajemství úspěchu a neuvěřitelně širokého využití těchto produktů tkví ve vynikajících vlastnostech slitiny, z níž jsou vyrobeny. Jako skvělý pomocník se tato značka projeví i při pečení v troubě či marinování. V případě keramických misek oceníte rovněž snadnost
a stylovost servírování nebo uchovávání pokrmů v mrazáku.
Pokud ještě nádobím Berndes svou kuchyni vybavenou nemáte, můžete to nyní napravit díky prodejnám Albert! V rámci probíhající věrnostní kampaně mohou zákazníci daného řetězce využít nasbíraných bodů za své nákupy a uplatnit slevu až 97 % na jimi vybraný kus nádobí. Vybírat lze ze dvou litinových hrnců, pestré nabídky keramických zapékacích misek nebo stěrky
a vařečky.
Vraťme se ale k tomu, čím si dnes osladíme život. Říká vám něco pojem „crumble“? Pokud jste se s ním zatím nesetkali, vězte, že se jedná o dezert mnoha tváří, který je velice lahodný i snadný na přípravu. Jak už bylo v úvodu řečeno, ovocnou tvář crumble si zvolíte vždy sami. My vás dnes seznámíme s mangovo-hruškovou s podtónem zázvoru.
Crumble s mangem, hruškou a zázvorem
Ingredience:
- 500 g zralých hrušek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na větší kousky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 mango, oloupané, bez pecky, nakrájené na větší kousky
- kousek kandovaného zázvoru, nakrájeného na menší kousky
Na drobenku:
- 85 g polohrubé mouky
- 40–50 g másla, studeného a nakrájeného na kousky
- 40 g hnědého cukru
- 40 g pekanových ořechů, nasekaných nadrobno
Troubu předehřejte na 180 °C. Do rendlíku dejte hrušky a 2 lžíce vody. Přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 5 minut probublávat, dokud nejsou hrušky měkké. Sundejte z plotny a vmíchejte mango a zázvor. Vařené ovoce dejte do zapékací nádoby o objemu 1,2 l a nechte vychladnout. Zatím vypracujte z mouky, másla a cukru drobenku, kterou rozprostřete na ovoce. Posypte nasekanými pekany a pečte dozlatova zhruba 30 minut. Dobrou chuť!
Více informací naleznete zde.