reklama

Jak si vybrat správnou pánev?

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Foto: Komerční sdělení

Jste kuchařský začátečník a pořizujete si nádobí do svého prvního bytu, nebo nevaříte příliš často? Poradíme vám pár typů, jak si vybrat správně nádobí do vaší kuchyně. Nejprve musíte vědět jak často, pro koho a kolik lidí budete vařit. Potom Vám může stačit základní nádobí například řada Tefal Just nebo Spirit, menší hrnce i pánve. Máte-li rodinu, vaříte hodně a každý den potřebujete již vyšší řadu nádobí. Nebojte se utratit o trochu více neboť o něco větší investice do nákupu se vyplatí, protože takové nádobí Vám vydrží mnohem déle. Zároveň potřebujete i větší rozmanitost velikostí i tvarů - např. Tefal Sensorielle.

Při častém vaření oceníte nejen běžnou pánev na smažení, ale třeba i WOK, pánev na palačinky, grilovací pánev na ryby a steaky, nebo hlubokou sauté pánev s poklicí na omáčky. A jste-li gurmán, který vaří pro potěšení a vždy očekává ten nejlepší výsledek - potom sáhněte po nejvyšší řadě, jako je třeba Tefal Talent, která vyhoví všem Vašim náročným požadavkům. Pokud ve vašem jídelníčku máte jídla, která potřebujete udělat dokřupava či flambovat, doporučujeme kvalitní keramický povrch, jako např. Tefal Ceramic Control.

Chcete-li vařit zdravě, zvolte pánev s nepřilnavým povrchem PTFE. Taková pánev vám umožní vařit bez tuku, nebo jen s minimálním množstvím, aniž by se jídlo na pánev přichytilo. Pánve Tefal mají navíc Thermo-SpotTM, který Vám oznámí, kdy je pánev zahřátá na správnou teplotu kolem 180oC. Díky tomu nebudete jídlo zbytečně přepalovat, bude zdravější a zachová si více vitamínů i přirozených chutí a vůní.

Jaký sporák máte?

Podívejte se na obal pánve, pro jaký typ ohřevu je určena. Ikony ohřevu zároveň napoví, zda se jedná o pánev základní (jen pro plyn), střední (pro plyn a sklokeramickou desku), nebo pánev nejvyšší pro všechny druhy ohřevů včetně těch nejmodernějších - indukční desky.

Kolik do pánve investovat?

Jako obvykle platí, že za kvalitu je potřeba si připlatit. Nemusí to být ale tak hrozné a určitě se vyplatí na začátku investovat do značkových výrobků. Moderní pánve s nejnovějšími technologiemi až 6ti vrstev nepřilnavého povrchu obohaceného safírem či titanem, jako je například Tefal Sensorielle nebo Talent, si udrží dlouhotrvající nepřilnavost a v kombinaci s vyspělými dny, ať už pro sklokeramickou desku nebo indukci, vydrží až 2x déle než jiné srovnatelné pánve.*

Už dávno neplatí, že nepřilnavé PTFE pánve nelze mýt v myčce, že je potřeba na ně použít jen dřevěné nebo plastové náčiní, nebo že je nelze použít na indukci. Není to pravda. Podívejte se na obal výrobku, jak lze vaši pánve používat a jak o ni pečovat. Všechny pánve Tefal lze mýt v myčce, některé mají speciální dno i pro indukční ohřev a na většinu lze použít i kovové kuchyňské náčiní. Mimo to, jsou zdravotně nezávadné, PTFE povrchy Tefal neobsahují žádné těžké kovy a tento materiál je netečný, nevykazuje reakci s potravinami, vodou nebo čisticími prostředky. Tato nezávadnost je ověřována a potvrzována společnostmi zabývajícími se péčí o zdraví jak v Evropě, tak ve Spojených státech.

Je jen na Vás, jakou si vyberete... Více inspirace na www.tefal.cz .

*Kombinované testy trvanlivosti nepřilnavosti povrchů a odolnosti proti deformacím provedené nezávislou laboratoří SGS na porovnatelných konkurenčních pánvích na smažení (hliníkové pánve vhodné pro všechny druhy ohřevů mimo/včetně indukčních) prodávané na 10 největších Evropských trzích v roce 2010. (www.tefal.com).

reklama
Doporučené recepty
    reklama