reklama

Jak v zimě užívat zázvor? Dodržujte 3 zásady!

Zázvor používají lidé v kuchyni i lidovém léčitelství už tisíce let. S blížícím se obdobím chřipek a viróz se tento pálivý kořen rok co rok zabydluje i v českých ledničkách. Víte ale, jak jej správně zpracovat?

Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Žena.cz neovlivňuje jeho obsah a není jeho autorem.
Zázvor na podporu imunity
Zázvor na podporu imunity | Foto: Kitl s. r. o.

A jak můžete zaktivovat účinné látky obsažené v zázvoru? Držte se jednoduchých pravidel a využijte každý kousek na maximum:

Palčivá chuť k zázvoru patří

V zázvoru jsou dvě účinné látky, gingerol a shogaol. Zázvor jim vděčí nejen za své skvělé účinky, ale i za typickou palčivou chuť. Pamatujte proto, že čím více zázvor pálí, tím více pomáhá. 

Zahřejte ho

Účinné látky obsahuje i syrový kořen. Teplo je však dokáže výrazně aktivovat. Což je mimochodem důvod, proč orientální medicína používá tak často tepelně zpracovaný zázvor.

Umocněte jeho sílu

Působení gingerolu a shogaolu ještě umocníte, užíváte-li zázvor společně s vitamínem C. Horký zázvorový čaj s citronem si svoji popularitu vysloužil opravdu právem.

NÁŠ TIP: 

Zjednodušte si život

Pokud vám pálivá chuť zázvoru nesedí, vyzkoušejte zázvorové kapsle Kitl Eligin BIO. Obsahují pouze výjimečně silný zázvorový prášek a vitamín C. Díky technologii zvané elicitace, jež nahrazuje tepelné zpracování, se podařilo účinné látky aktivovat na maximum. Zázvorový prášek je v Eliginu uzavřený ve speciální kapsli, která se rozkládá až ve střevě. Díky tomu nepálí, což ocení zejména děti a lidé s citlivým žaludkem.

Hledáte inspiraci na vánoční dárky?

Kitl Eligin BIO můžete nyní koupit i v dárkovém balení s originálním plecháčkem. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama