Jak v zimě užívat zázvor? Dodržujte 3 zásady!
Zázvor používají lidé v kuchyni i lidovém léčitelství už tisíce let. S blížícím se obdobím chřipek a viróz se tento pálivý kořen rok co rok zabydluje i v českých ledničkách. Víte ale, jak jej správně zpracovat?
A jak můžete zaktivovat účinné látky obsažené v zázvoru? Držte se jednoduchých pravidel a využijte každý kousek na maximum:
Palčivá chuť k zázvoru patří
V zázvoru jsou dvě účinné látky, gingerol a shogaol. Zázvor jim vděčí nejen za své skvělé účinky, ale i za typickou palčivou chuť. Pamatujte proto, že čím více zázvor pálí, tím více pomáhá.
Zahřejte ho
Účinné látky obsahuje i syrový kořen. Teplo je však dokáže výrazně aktivovat. Což je mimochodem důvod, proč orientální medicína používá tak často tepelně zpracovaný zázvor.
Umocněte jeho sílu
Působení gingerolu a shogaolu ještě umocníte, užíváte-li zázvor společně s vitamínem C. Horký zázvorový čaj s citronem si svoji popularitu vysloužil opravdu právem.
NÁŠ TIP:
Zjednodušte si život
Pokud vám pálivá chuť zázvoru nesedí, vyzkoušejte zázvorové kapsle Kitl Eligin BIO. Obsahují pouze výjimečně silný zázvorový prášek a vitamín C. Díky technologii zvané elicitace, jež nahrazuje tepelné zpracování, se podařilo účinné látky aktivovat na maximum. Zázvorový prášek je v Eliginu uzavřený ve speciální kapsli, která se rozkládá až ve střevě. Díky tomu nepálí, což ocení zejména děti a lidé s citlivým žaludkem.
Hledáte inspiraci na vánoční dárky?
Kitl Eligin BIO můžete nyní koupit i v dárkovém balení s originálním plecháčkem.