reklama

Co ještě nevíte o sezonním ovoci: Připravte si meruňkovou masku nebo broskvovou salsu

Pikantní broskvová salsa

Ingredience

  • 6 broskví 
  • šťávu z 1 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 130 g třtinového cukru
  • 1-2 chilli papričky
  • 1 červenou cibuli
  • 1-2 stroužky česneku
  • špetku tlučených koriandrových semínek
  • špetku kardamomu
  • 1 lžíci nasekaných mátových lístků
  • sůl, bílý pepř

Postup

  1. Broskve nakrájejte na kousky a s citronovou šťávou, cukrem, drobně
    nasekanou cibulkou, česnekem a olejem poduste asi 10 minut na pánvi.
  2. Vmíchejte koření a za občasného promíchání spojte v jeden "celek". Následně cca 20 minut povařte až do sirupové konzistence.
  3. Horkou směs naplňte do skleniček a nechte vychladit.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama