reklama

Co ještě nevíte o sezonním ovoci: Připravte si meruňkovou masku nebo broskvovou salsu

Crumble, typický anglický švestkový dezert

Ingredience

  • 100 g sušenek, dobré jsou například karamelové (Lotus) 
  • 800 g švestek bez pecky, pokrájených na čtvrtky
  • 100 g třtinového cukru
  • 75 g marcipánu
  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 2 lžíce mletých mandlí
  • zakysanou smetanu nebo vanilkovou zmrzlinu jako doplněk při podávání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Sušenky rozdrťte. 
  2. Do zapékací misky rozložte švestky, posypejte dvěma lžícemi cukru, dvěma lžícemi drcených sušenek a na kostičky nakrájeným marcipánem. Vše lehce promíchejte.
  3. Mouku, máslo, mandle, zbylé sušenky a cukr zpracujte na drobenku. Směs naneste na ovoce a nechte zapékat cca 25 minut.
  4. Podávejte ještě teplé se zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama
reklama