Během našeho pobytu nás náš kubánský průvodce zavedl do jedné ze soukromých havanských restaurací, abychom okusili něco z místních specialit. V restauraci jsme byli jedinými hosty, přestože bylo krátce po poledni, a tedy doba oběda. Ceny jídel se pohybovaly podobně jako v jiných světových metropolích a pro běžného Kubánce s průměrným platem okolo 40 USD (v přepočtu) je návštěva restaurace jen sotva dosažitelným luxusem.
V typickém kubánském jídelníčku dominuje hovězí, vepřové a kuřecí maso, jako příloha nejčastěji rýže smíchaná s tmavými fazolemi a na slano připravené zelené banány. Ryby a čerstvá zelenina bývají spíše výjimkou. Báječně chutná místní ovoce, nejvíc asi šťavnaté sladké mango.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.