reklama

Z deníku cestovatelky: Kuba, ostrov, kde čas plyne pomaleji a stres je cizí slovo

Stravování na Kubě

Během našeho pobytu nás náš kubánský průvodce zavedl do jedné ze soukromých havanských restaurací, abychom okusili něco z místních specialit. V restauraci jsme byli jedinými hosty, přestože bylo krátce po poledni, a tedy doba oběda. Ceny jídel se pohybovaly podobně jako v jiných světových metropolích a pro běžného Kubánce s průměrným platem okolo 40 USD (v přepočtu) je návštěva restaurace jen sotva dosažitelným luxusem.

V typickém kubánském jídelníčku dominuje hovězí, vepřové a kuřecí maso, jako příloha nejčastěji rýže smíchaná s tmavými fazolemi a na slano připravené zelené banány. Ryby a čerstvá zelenina bývají spíše výjimkou. Báječně chutná místní ovoce, nejvíc asi šťavnaté sladké mango.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama