reklama

Neřeším to, co nedokážu ovlivnit, říká v rozhovoru Zdeněk Pohlreich

Jeho hlášky zlidověly, podle jeho receptů vaří spousta lidí a na špičce oblíbenosti se drží také všechny televizní pořady, ve kterých vystupuje. Zdeněk Pohlreich je ale především skvělým šéfkuchařem a jednou z nejuznávanějších osobností české gastronomie.

Foto: Profimedia.cz

Přestal sice radit provozovatelům restaurací, ale z televizních obrazovek nezmizel. V novém pořadu TV Prima Teď vaří šéf učí Zdeněk Pohlreich vařit i začátečníky.

Vysvětluje, jak připravit jednoduše celé menu na vysoké kulinářské úrovni, a poodhaluje tajemství šéfkuchařů. Co nám prozradil o sobě?

Moje nejoblíbenější jídlo je… obecně cokoli, na co mám zrovna v tu chvíli chuť, jinak jsou to hlavně ryby.

Jako dítě jsem nejčastěji vařil… rozpustnou bílou kávu Bikava.

Rád chodím do… všech našich restaurací, do lesa nebo na pláž.

Nejlepší rada, jakou jsem kdy dostal: … "Drž zobák a vař!"

Mrzí mě, že… se mě občas někdo nezeptá na něco skutečně zajímavého.

Miluji, když… jsem pohromadě se svou ženou.

Dojímá mě, když… sedím v kině na dobrém filmu.

Snažím se… žít tak, abych se nemusel stydět.

Jsem pyšný… na to, co jsem se svým životem dokázal udělat.

Chtěl bych být jako… Zdeněk Pohlreich.

Mé nejoblíbenější místo na světě je… Barcelona, Sydney, Velký korálový útes tamtéž, Sardinie a spousta dalších míst.

Nejlepší nápady mívám, když… jsem sám. A když všichni ještě spí, takže brzy ráno.

Mou nejhorší vlastností je… odkládání práce. Bojuju s ní tak, že si píši seznam, který se mi občas podaří dodržet, a pak mám hřejivý pocit na srdci.

Zbytečně nadužívám slova:… slovní spojení "myslím si" a "prostě".

Nejčastěji hřeším… pořád.

Poslední věc, kterou jsem se naučil, je… neřešit to, co nedokážu ovlivnit.

Za nejtěžší věc na světě považuju… zůstat v rovnováze za všech okolností.

Nejvíce se teď těším na to… až budu v rovnováze.

reklama
reklama
reklama