22 tipů do kuchyně: Neplýtvejte surovinami ani energií
Jak udržet potraviny déle čerstvé a další tipy do kuchyně.
Občas se stane, že nakoupíte jídlo, zapomenete na něj a zkazí se. Aby se to stávalo co nejméně, vyzkoušejte 22 tipů, které ušetří domácí rozpočet i zbytečné nervy v kuchyni.
Někdy stačí drobný a dobrý nápad, a hned se vám bude v kuchyni lépe fungovat. Zkuste některý z následujících:
22 tipů do kuchyně
- Vejce v lednici vydrží déle, pokud je potřete olejem nebo troškou másla. Skořápka je pórovitá, díky tukové ochraně se dovnitř nedostane vzduch a nebudou se kazit.
- Aby upečené sušenky zůstaly hezky křupavé i za týden, přidejte k nim do krabičky plátek jablka. Skvělá finta, která vám umožní připravit si cookies do zásoby.
- Nakrojený dort ochrání před oschnutím plátky bílého toustového chleba. Připevněte je na řez špejlí.
- Pokud máslo přiklopíte nahřátou skleničkou, půjde snadněji roztírat.
- Čerstvé bylinky vydrží déle, když je dáte do sáčku, který předem vypláchnete vodou a uskladníte v ledničce. Budou tak mít potřebné vlhko a udrží si své mikroklima.
- Česnek jednoduše oloupete, pokud ho vložíte do skleničky či plastové krabičky a pořádně nádobou zatřesete.
- Pár kapek oleje v rozmíchaných vejcích zajistí, že vám strouhanka nebude při smažení řízků odpadávat.
Doporučujeme: 10 "zbytečností" do vaší kuchyně. Které to jsou?
- Ryba se k pánvi nepřichytí, když ji podložíte plátky limetek či citrónu. Navíc získá skvělou citrusovou chuť a aroma.
- Do toustovače vložte pečicí papír. Chléb bude křupavý, a vytečený sýr nebude problém. Žádné zbytečné čištění, jednoduše papír vyhodíte a toustovač je jak nový.
- Předčasnému hnědnutí banánů zabráníte tak, že jejich horní konec obalíte alobalem nebo potravinářskou fólií.
- Při naklepávání masa používejte sáček nebo fólii. Položte ji přes plátek a kuchyň už si nikdy nezacákáte.
- Mléko vydrží déle, když do něj přidáte špetku soli.
- Bílky nejlépe vyšleháte, pokud budou mít pokojovou teplotu a přidáte do nich špetku soli.
- Namočíte-li citrusy na chvíli do vlažné vody, půjdou snadněji oloupat.
- Zázvor oškrábejte hranou lžíce, nebudete tak mít zbytečné ztráty.
- Stopku z jahod snadno odstraníte pomocí brčka. Spodní částí jahodu propíchněte a stopka s tvrdým středem zůstane uvnitř brčka.
- Struhadlo před strouháním sýra lehce potřete olejem, sýr se nebude lepit.
- Smetanová omáčka se nesrazí, když do ní přidáte kostku cukru.
- Přidejte na mísu s ovocem dva stroužky neoloupaného česneku, ovoce se nebude tak rychle kazit.
- Vejce snadněji oloupete, pokud do vody kápnete trochu octa.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Zapomeňte na fíkus. 10 moderních pokojových rostlin
Designová křesla na čtení. Moderní doba si žádá své