BLOG Rychlé Fit Recepty: Vídeňská bábovka
Kdo má rád krásně nadýchané bábovky plné kakaa, měl by zpozornět!
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.
"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"
Když jsem byla malá, mamka nám vždy pekla vídeňskou buchtu, která byla plná kakaa, cukru a oleje. Nyní jsem si na ni vzpomněla, takže jsem ji upekla ve zdravější verzi a ve formě bábovky. Můžu vám říct, že lepší bábovku jsem dlouho nejedla. Vyzkoušejte a posuďte sami.
Co na tuto bábovku budete potřebovat?
- 4 vejce
- 2 banány
- 30 g přírodního kakaa
- vanilkový cukr
- celý prášek do pečiva
- 100 g rýžové mouky
- 50 ml mléka
- 30 ml javorového sirupu
Postup:
Žloutky se oddělí od bílků. Ke žloutkům se přidají banány a tyčovým mixérem se společně rozmixují. Následně se přidají ostatní ingredience a opět se všechno smíchá. Nakonec se vyšlehají bílky, které opatrně vmícháme do těsta. Nakonec těsto vylijeme do formy a dá se péct při 180 °C na 20 minut. Poté jsem bábovku polila 85% čokoládou a posypala kešu oříšky a přidala borůvky.
Tak dobrou chuť.