reklama
 

BLOG Rychlé fit recepty: Mini medovníčky

Medovník všichni známe, a víme, že je výborný. Co si jej zkusit upéct ve zdravější variantě a rovnou formou cukroví?

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro svou velkou změnu. Bylo to především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla?  Je to jen o tom chtít.  Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den! "

Medovník jsem vždycky milovala, ale co si budeme povídat, nic zdravého to není. Napadlo mě ale, proč nezkusit upéct malé medovníčky a když budou ty Vánoce, tak rovnou jako cukroví?

Přece jen, když ho jíte v malém množství, tak je to daleko lepší, než když sníme jeden velký kus, co myslíte? Uvádím tady také recept, který je sice dlouhý, ale až tak složité to není .

Co tedy budeme potřebovat?

NA KORPUS:

  • 150 g rýžové mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g medu
  • 150 g bílého jogurtu
  • lžička perníkového koření

Všechny ingredience se ručně smíchají, těsto se zabalí do potravinářské fólie a dá do lednice na co nejdelší dobu (já to nechala přes noc). Další den jsem klasicky vyválela těsto (podsypávala jsem ho moukou, ať se nelepí), vykrajovala kolečka a dala jsem péct na 165 °C cca 8 minut (moc dlouho je tam nenechávejte, až uvidíte, že kolečka začínají tmavnout, tak je vytáhněte!). Neměly by být úplně tvrdé.

KRÉM:

  • 70 g medu
  • 70 g arašídového másla

Lžící jsem tyto dvě suroviny smíchala a poté jsem slepovala vždy 3 kolečka k sobě. Kolečka se k sobě pořádně přitisknou a okolo koleček se ještě namaže trochu krému.

POSYP:

  • 70 g vlašských ořechů
  • 30 g upečených koleček (nebo odřezků)

Tyto dvě suroviny jsem tyčovým mixérem společně rozdrtila a ve vzniklé směsi následně obalila kolečka. Vrchní kolečko se vždy jen trošku pomaže krémem a svrchu se posype posypem. A je hotovo! Nejlepší jsou, když se nechají ještě pár dní odležet.

reklama

Komerční tip

reklama