reklama

BLOG Rychlé Fit Recepty: Jablečný koláč

Protože koláčů není nikdy dost, mám pro vás tip na podzimní koláč plný jablíček. K podzimu se váže velká úroda jablíček. Kdo jich má na zahradě dostatek a chce si z něj upéct koláč, tomu dávám super tip. Tento koláč je vláčný a časově nenáročný.

Foto: Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty
Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

Blanka Malchárková: Rychlé Fit Recepty

​Blanka se rozhodla v únoru 2018 pro velkou změnu. Spočívala především v oblasti zdravého životního stylu, který doposud neměla. Naštěstí ve svých 25 letech si uvědomila, že je načase s tím něco dělat. Založila si Instagram s myšlenkou, že tam bude dávat fotky svých jídel, díky kterým bude mít přehled nad tím, co jí.

"Všichni chceme být zdraví, ale nikdo pro to nechce nic dělat. Tak proč neudělat něco pro sebe, cítit se dobře a být zdravý jen tím, že jíte zdravější jídla? Je to jen o tom, chtít. Spoustu inspirace najdete na mém Instagramu @rychle_fit_recepty. Mějte krásný den!"

Co budete potřebovat?


TĚSTO:

- 200 g rýžové či jiné mouky
-  prášek do pečiva
- 30 ml tuku (já dala olivový olej)
- 2 vejce
- 130 g medu nebo jiného sladidla
- 100 ml mléka

- 2 i více jablíček
- skořice

POSYPKA:
- 50 g taveného sýra nebo pomazánkového másla
- vanilkový cukr
- 30 g mouky

POSTUP:
V míse si smícháme všechny ingredience na těsto. Formu, nejlépe o průměru 24 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do něj nalijeme. Na hrubém struhadle si nastrouháme jablíčka (já dala 2 jablka, klidně můžete dát i 3 nebo 4, o to vláčnější to budete mít. K nastrouhaným jablkům přidáme skořici a společně zamícháme. Jablka dáme na těsto.

Nakonec si smícháme v míse ingredience na posypku a rukou zamícháme. Těsto bude tuhé a bude se lepit (je dobré si trochu navlhčit vodou ruce). Já vždy odlomila kousíček těsta a dala na jablka, až těsto nezbylo. Nakonec dáme péct na 180 °C cca 20 minut. Dobrou chuť!

reklama
reklama
reklama