reklama

BLOG Markéta v troubě: Borůvková bábovka s jogurtovou polevou

Jednoduchý krok navíc a z obyčejné bábovky je najednou skvost, kterým ohromíte. Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou.

Foto: Markéta Chovancová
Markéta Chovancová

Markéta Chovancová

Markéta Chovancová si původně založila instagramový profil @marketa_v_troube jen jako uložiště svých osvědčených receptů, velmi rychle však začali přibývat odběratelé, kteří se těšili na další zajímavé dobroty. Nejvíce ji hřeje u srdce, když jí ostatní posílají fotky povedených pochoutek, které vytvořili právě na základě zveřejněných receptů. Tak se nechte inspirovat také a třeba si obohatíte svůj repertoár jídel, která si vaříte sami doma.

Budeme potřebovat:

150 g polohrubé mouky, 160 g másla, 3 lžíce kakaa holandského typu, 150 ml mléka, půl prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, 150 g strouhaného kokosu, 5 vajec, 1 lžička mleté skořice, špetka soli

Na ozvláštnění: miska borůvek, 100 g bílé čokolády, 125 g bílého jogurtu

Nejprve si vyšleháme bílky se špetkou soli a dáme je stranou. V jiné misce vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny, poté zašleháme postupně žloutky. Následně přidáme 3 vrchovaté lžíce kakaa a kokos. Zašleháme také studené mléko, mletou skořici a mouku smíchanou s půlkou balení prášku do pečiva. Nakonec vmícháme opatrně po lžících ušlehaný bílkový sníh.

Těsto vrstvíme do formy vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou (nebo kokosem), prokládáme borůvkami.  Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40 minut. Propečenost ověříme špejlí. Pokud je špejle po vytažení čistá, máme hotovo. Poté kokosovou bábovku vyjmeme z trouby, necháme 5 minut odstát a poté vyklopíme na mřížku.

Připravíme si polevu z kvalitní bílé čokolády a jogurtu. V mikrovlnné troubě (nebo vodní lázni) rozpustíme bílou čokoládu a poté rozmícháme s bílým jogurtem. Polevu rovnoměrně rozlejeme po bábovce.

Bábovku dozdobíme zbylými borůvkami, necháme chvíli zatuhnout a podáváme.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama