BLOG Live With Anny: Zeleninové ragú s bramborovým pyré
Potřebujete k večeři udělat syté a plnohodnotné jídlo? Tak určitě zkuste tohle zeleninové ragú!
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Zeleninové ragú s bramborovým pyré
6 porcí | příprava: 60 minut + 40 minut zapékání | PRACNĚJŠÍ
- 1 kg brambor (vařím v osolené a pokmínované vodě)
- 150 g čočky (vařím ve 300 ml vody)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1 veliká mrkev
- půlka menšího celeru
- sůl
- tymián
- 1 rajský protlak
- 200-250 ml rajčatového pyré
- 7 větších žampionů (osmahněte na olivovém oleji nebo na ghí)
Koukněte na video a pusťte se do vaření.