BLOG Live With Anny: Hned měkké dýňové perníčky
Perníčky měkké hned po upečení - to je podle mě kouzelná formulace, která láká každého. Kdo by přece nechtěl mít perníčky hned měkké a nemusel na ně několik týdnů čekat?
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
No a pak už jen tak mimochodem - ve zdravější, ale přesto výborné variantě. :D
Na tenhle recept jsem vážně hrdá! :)
2 plechy | příprava: cca hodina | PRACNĚJŠÍ
- 200 g dýňového pyré (dýni udělejte na páře, nebo povařte do změknutí - hlavně nerozvařte)
- 200 g mandlové mouky (použijte stejnou, jako v tomto receptu - je trochu odtučněná a mletá hodně najemno, díky tomu, se chová jako "běžná" mouka)
- 50 g kokosové mouky
- 40 g tapiokové mouky
- 1 lžička sody
- 1 vrchovatá lžička perníkového koření (klidně přidejte i víc :))
- 50 g kokosového tuku
- 2 lžíce kokosového sirupu (sladidlo zvolte podle chuti, když přidáte více sladidla, víc se přiblížíte chuti běžných perníčků)
Na ozdobu
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- nebo kokosové (či kešu) máslo - pro bílou polevu :)
Postup mám pro vás zase ve videu. :)