reklama

BLOG Live With Anny: Celozrnný velikonoční mazanec

Vyzkoušejte Velikonoce pojmout trochu zdravěji a zkuste univerzální celozrnné špaldové těsto, ze kterého můžete vytvořit mazanec, jidášky nebo další velikonoční dobroty!

Video: Anna Tůmová: Live With Anny
Anna Tůmová

Anna Tůmová

Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?

Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.

Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.

Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)

Základní kynuté těsto

  • 230 ml teplé vody
  • 30 g droždí
  • 500 g špaldové celozrnné mouky
  • 80 g kokosového cukru (jednu lžičku dejte na kvásek)
  • 100 g kokosového tuku
  • 1 lžička anýzu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • kůra z biocitronu

Na mazanec

1 veliký nebo dva menší

  • základní kynuté těsto
  • lžíce datlového sirupu + pár kapek vody
  • plátky mandlí
  • rozinky, oříšky - do těsta - záleží na vás

Mrkněte na video, ať víte, jak na to :).

reklama
reklama
reklama