BLOG Live With Anny: Celozrnný velikonoční mazanec
Vyzkoušejte Velikonoce pojmout trochu zdravěji a zkuste univerzální celozrnné špaldové těsto, ze kterého můžete vytvořit mazanec, jidášky nebo další velikonoční dobroty!
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Základní kynuté těsto
- 230 ml teplé vody
- 30 g droždí
- 500 g špaldové celozrnné mouky
- 80 g kokosového cukru (jednu lžičku dejte na kvásek)
- 100 g kokosového tuku
- 1 lžička anýzu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- kůra z biocitronu
Na mazanec
1 veliký nebo dva menší
- základní kynuté těsto
- lžíce datlového sirupu + pár kapek vody
- plátky mandlí
- rozinky, oříšky - do těsta - záleží na vás
Mrkněte na video, ať víte, jak na to :).