reklama
 

BLOG Live With Anny: Bezlepkový velikonoční beránek

O Velikonocích prostě beránek nesmí chybět. Zkuste tohoto bezlepkového, plného oříšků a rozinek!

Video: Anna Tůmová: Live With Anny
Anna Tůmová

Anna Tůmová

Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?

Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.

Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.

Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)

Velikonoční beránek - bezlepkový

Velká forma | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ

  • 200 g jáhlové mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 30 g strouhaného kokosu (používám bio - který je kvalitní a není tak suchý)
  • 60 g kokosového cukru (můžete použít i jiné sladidlo)
  • 1 prášek do pečiva (s vinným kamenem)
  • 70 g kokosového tuku
  • 400-500 ml vody (uvidíte, kolik si těsto řekne - kokosová mouka hodně saje)
  • kokosový tuk a pohanková mouka na formu
  • rozinky a ořechy
  • Mesquite prášek na posypání

Celý postup na beránka mám pro vás ve videoreceptu.

Vloupání na přehlídkové molo. Pařížskou komičku vykázala až Gigi Hadid | Video: Reuters/AP
reklama
reklama
reklama