BLOG Live With Anny: Bezlepkový velikonoční beránek
O Velikonocích prostě beránek nesmí chybět. Zkuste tohoto bezlepkového, plného oříšků a rozinek!
Anna Tůmová
Vždy jsem byla nadšenec do vaření a hlavně pečení. Jenže jsem každý den stála před tou samou otázkou - Co uvařit k večeři?
Na internetu mi chyběly zdravé, rychlé a jednoduché recepty, a tak jsem se pustila do vytváření vlastních. Avšak cesta k nalezení toho (pro mě) pravého a zdravého stylu stravování byla dlouhá a na mém blogu (i YouTube kanálu) je podrobně zmapovaná.
Aktuálně se věnuji primárně natáčení videoreceptů, protože si myslím, že jsou tak nejpřínosnější. Z mé zkušenosti se receptu tolik nebojím, když vidím, že jeho postup hravě zvládnu.
Najdete tady zdravější recepty na jídla, která si i tak zachovala výbornou chuť a hlavně jsou prověřené mojí rodinou :)
Velikonoční beránek - bezlepkový
Velká forma | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ
- 200 g jáhlové mouky
- 150 g pohankové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 30 g strouhaného kokosu (používám bio - který je kvalitní a není tak suchý)
- 60 g kokosového cukru (můžete použít i jiné sladidlo)
- 1 prášek do pečiva (s vinným kamenem)
- 70 g kokosového tuku
- 400-500 ml vody (uvidíte, kolik si těsto řekne - kokosová mouka hodně saje)
- kokosový tuk a pohanková mouka na formu
- rozinky a ořechy
- Mesquite prášek na posypání
Celý postup na beránka mám pro vás ve videoreceptu.